ENGEDÉLYEZÉS

A TERVEZŐ MÉRNÖKÖKNEK FIGYELEMBE KELL VENNIÜK A KÖZZÉTETT TERVEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓKBAN MEGFOGALMAZOTT KÖVETELMÉNYEKET ÉS AJÁNLÁSOKAT, AMIKOR A GFRP ÜVEGSZÁLAS RÁCSOT ALKALMAZZÁK A SZERKEZETI ALKALMAZÁSOKBAN.
Fontos különbségeket kell figyelembe venni az acél és a GFRP üvegszálas rács között, amikor konkrét elemeket / struktúrákat tervezünk üvegszálas rúd használatával:
  • A GFRP üvegszálas rács acélrúddal történő közvetlen helyettesítése bizonyos esetekben nem lehetséges a mechanikai jellemzők és a felületi konfigurációk közötti különbség miatt.
  • Mivel a GFRP bordáknak kisebb rugalmassági modulusa van, mint az acéllemezek, a tervezést a legtöbb esetben az alkalmazhatósági határállapot (SLS) szabályozhatja, nem pedig a végső határállapotot (ULS).
  • A tervezési kódok maximális terhelést biztosítanak a GFRP rudak stresszének a tartós terhelés alatt.
HAZAI TANÚSÍTVÁNYOK
Cégünk termékeit a magyarországi EMI építésügyi és minőség-ellenőrzési innovációs hivatal és a szlovákiai TSUS minőség-ellenőrzési hivatal által bevizsgált és kiállított műszaki tanúsítványai szerint forgalmazzuk.
Magyar Nemzeti Értékelés - ÉMI:
Műszaki Értékelés
Teljesítmény állandósági tanúsítvány 1
Teljesítmény állandósági tanúsítvány 2
teljes műszaki értékelés
NEMZETKÖZI TANÚSÍTVÁNYOK
A GFRP rudak specifikációival kapcsolatban az első ASTM szabványt 2017 augusztusában adták ki. Ez várhatóan elősegíti a GFRP rudak használatát, mivel ez biztosítja a GFRP rudak minimális követelményeit a strukturális alkalmazásokban.
Szlovák Értékelés:
SK certificate
SK értékelés
Műszaki Értékelés
sk protokol1.pdf
sk protokol2.pdf
sk protokol3.pdf
sk protokol4.pdf
sk protokol5.pdf
sk protokol6.pdf
sk protokol7.pdf
sk protokol8.pdf
sk protokol9.pdf
Videók: